fredag 22. juli 2011

Endelig skjer det noe her..... Tapetsering

Planen for ferien var å slappe av og ikke gjøre så mye - heller ikke oppussing, men når man ikke klarer å bli ferdig må man bare jobbe på i ferien.
Jeg var litt lei av at tak og golvlister ikke kom på plass i stua, så i stedet for å gjøre det selv begynner jeg heller på et nytt og spennende prosjekt.....

Prosjektet nå ble Lille gangen: Jeg gikk entusiastisk i gang med å rive av miljøstrie som jeg trodde var ganske enkel å fjerne i forhold til glassfiberstrie. Men under miljøstrien fant vi den flotte 70-talls tapeten som tidligere eiere må ha likt veldig godt siden den finnes i de fleste rom i dette huset. Jeg kunne faktisk tenkt meg å beholde litt av den, men det er vanskelig siden miljøstrien ikke løsner jevnt over det hele...... Etter å ha fått skrapesyke av å fjerne gammel tapet ved å sprute varmt/lunkent vann på veggen for så å skrape den av orket jeg ikke mer....
Så gikk dagene og ferien kom. Jeg fikk overtalt min kjære til å leie tapetfjerner med damp og da gikk det litt raskere, men vi måtte sparkle veggen etterpå siden dampen var litt hard mot veggplatene. Så vi sparklet og pusset, sparklet litt mer og pusset, også grunnet vi med lys maling... - og endelig fikk vi tapetsert og vi er fortsatt gode venner :-) Vi var bar elitt uenig under prosessen. I tillegg malte vi taket med halvblank hvit maling - ble mye bedre, men er ikke enkelt å fjerne spor av tidligere eiere som har rullet malingen på....... Veldig tungt å jobbe oppover vendt ellers hadde min kjære fått jobben å pusse av den gamle malingen! Mye jobb, men det ble utrolig forandring og virkelig verdt all jobbingen...., men vi har bestemt at vi ALDRI skal gjøre dette mer - neste gang setter vi nye veggplater utenpå de gamle!!
Det elektriske opplegget her i huset er en studie i seg selv og det er mye spaghetti løsninger her - sukk. I vår iver etter å fjerne noen av disse klarte vi selvsagt å ta strømmen ut i garasjen der fryseren står - ble heldigvis oppdaget.
Nå henger det litt ledninger her og der, mens vi venter på elektrikeren slik at det blir mer logisk og mindre skjøt på skjøt ledninger.

Etter at Lille gangen ble ferdig hadde vi igjen noen tapetmeter til og jeg sa: " Skal vi ikke bare prøve å sette dette rett opp på miljøtapeten i Mellomgangen, kjære? Er vi heldige har vi akkurat nok tapet!" Min kjære mann sa at det var greit, bare han slapp å skrape mer :-)
Det ene drar med seg det andre og da måtte vi selvsagt male dette taket også...... Så det har vi gjort, men det ble selvsagt ikke nok tapet igjen til hele veggen......, men resultatet ble faktisk ikke så værst så vi kjøper nok en rull til og blir ferdige her inne! Anbefaler ikke å gjøre dette da vi ser strukturen på miljøtapeten, men dette er et gjennomgangsrom og vi sitter ikke her og funderer over livet. Det hele ble lyst og flott i forhold til de gamle Caffe Latte brune veggene. På sikt vil nok hele gangen gjøres om og vi kan fint leve med dette til da <3<3.

Andre ferieprosjekter er et stort og fargerikt bølgeteppe inspirert av Attic24, Mias Landliv og Karen Klarbæk. Det vokser sakte, men sikkert fremover......
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.