onsdag 11. april 2012

Påskekos 2012

Sitteunderlag eller jakke?


Vår påske var uten ski på beina, da det kun var snøflekker på hytta ... og dårlig med snøkanoner var det også og det ble litt slitsomt å hoppe mellom flekkene!
Uten ski og staver har vi gjort litt mer vårlige aktiviteter som å kjøre traktor, fugletitting, brent bål....som resulterte i ukontrollert bråtebrann. Snille og hjelpsomme barn løp med vannbøtter, mens mor hamret løs på brennende gress. Panikken begynte å spre seg da far endelig innfant seg og hjalp mor med å slukke. Heldigvis stod vinden riktig vei i forhold til hus ellers hadde den lille Størhuset (les: grovkjøkken) stått i full flamme. Om ikke far selv hadde kommet så hadde det blitt skogbrann da vinden stod i feil retning i forhold til skogen som ikke er vår.....
Dagen etter lavet snøen ned og la seg som et dekkende teppe over den svidde gressbakken.

Lille Mys Origami

Av inneaktiviteter har vi holdt på med origami (japansk papirbretting), og selv med bilder å følge var det litt vanskelig for både store og små, men vi ble veldig fornøyd med resultatet. Ellers er Lille Mann blitt veldig god i Yatzy og mor slipper snart å summere da Lille My tar seg av det.

Lille Manns Origami

På hytta har vi kun vedfyring og noen ganger er det litt kaldt å sitte på pinnestolene vi har på kjøkkenet. Jeg hadde med meg Strikkeboka Feminin Strikk av Lene Holme Samsøe og plutselig ble et jakkemønster begynnelsen på et sitteunderlag :-) Så jeg har strikket og hørt på radio, mens ungene har sett film i stua. Vi har ikke TV-signaler på hytta, men mulig vi må vurdere noe til sommeren. Sitteunderlaget ble litt tynt og puslete, burde nok strikket med dobbeltråd eller annet garn :-) så prosjektet blir kanskje jakke til Lille My i stedet??

***


I tillegg fikk vi lagt nytt gulv i yttergangen! Hurra!
Det har bare ligget i pakkene sine i ca 3år ...... nå skal det sies at vi har vurdert bort å legge det et par ganger, så sikkert derfor at det tok så lang tid :-)

***

Ble veldig inspirert av Livs Lyst og hennes "spikerhytte" som de bruker som fortelt på Campingvogna. Vi skal ikke kjøpe Campingvogn, men jeg må vel rydde opp etter meg og ordne litt på veggen til Størhuset :-) Denne veggen er jo helt værbitt, men fikk veldig lyst til å gjøre noe lignende som dette. Vi har snakket om å lage platting, men vi har jo 1001 andre ting vi også skal gjøre....,men når været blir bedre og vi kan være ute er det ingen i vår familie som frivillig oppholder seg inne, også ender det med at vi kanskje heller må ta det til høsten,...våren,...

Men dette ser ut som et prosjekt både store og små kan bidra til
og da blir det kanskje noe av det også??

Hi,hi jeg hørere allerede krangelen om hvem som har spikret flest spiker og målt opp mest!

Foto: Livs Lyst

House of S & E

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.