mandag 14. januar 2013

2013 - nytt år, nye muligheter!

Godt Nyttår!

Årets nyttårsforsett er å kjøpe mindre, lage uke menyer for å planlegge middagsmaten og vi skal prøve å storhandle 1-2 ganger pr. uke. Vi håper dette vil gi mer fritid og kanskje vi også sparer litt penger?
Under kjøpe mindre, vurderer jeg Shopstop......det vil si å slutte å kjøpe klær og sko. Jeg tror ikke jeg er helt klar for dette, men skal tenke meg godt om for hver ting jeg vurderer å kjøpe. Det har bl.a medført at jeg ikke har kjøpt nye vinter sko på salget..... Hele perioden før jul skulle jeg vente til salget og nå, blir det ikke noe i det hele tatt.....

Bloggen har ligget brakk mesteparten av året og jeg usikker på om den vil fortsett i sin nåværende form. Utgangspunktet var jo at vi kjøpte et gammelt hus fra 1920-årene som vi skulle pusse opp og bringe tilbake til opprinnelig stil. Nå har vi faktisk bodd her i 5 år og noe har jo faktisk blitt gjort, samtidig er det mye som ikke er gjort. I prosessen med å pusse opp fikk jeg lysten tilbake på å gjøre håndarbeid, så iløpet av disse årene har jeg tatt opp en gammel hobby (strikking) og startet på en ny (hekling).

Opprinnelig skulle dette være en interiør blogg og tenker nok fortsatt det, men ser jo også at mesteparten av tiden blir brukt til håndarbeid og ikke oppussing. Mulig vi (les: jeg) trengte en pause og brått så er vi der igjen. Noe skyldes nok også at det er ikke plass til nye ting og jeg kan jo ikke male veggen hvit hver måned!


Fjorårets store oppussingsprosjekt som varte og rakk over hele sommeren, var maling av stuegulvet - både dagligstue og spisestue. Vårt gamle stuegulv var gammel og gulnet eikeparkett. Etter inspirasjon fra flere blogger ble vi enige om å male før vi eventuelt byttet gulvet. Det ble kjempebra og selv om vi ser litt slitasje gjør det ingenting, det passer nesten bedre inn i vårt gamle hus. Vi har god avventet å skaffe hund med det første.

For 2013 er det mye som skal skje. Vi har vi begynt å pusse opp det første rommet vi begynte på, nemlig Gjesterommet som hadde en fryktelig skrikende lilla farge. Da vi flyttet inn ble rommet malt Antikkhvit og det har fungert greit slik. I høst flyttet Lille Mann inn og vi så etterhvert at det var behov for å tilpasse rommet litt mer til hans behov enn kun å være en plass å sove på. Så nå er vi gang med å fjerne gamle huntonitt plater av den av den gamle myke typen og bytter dette ut med sponplater for å få noe å skru fast hyller og for å lage en plassbygd seng. Til våren begynner vi å drenere rundt huset, slik at vi kan lage TV/gjesterom i kjelleren. Så i år har jeg ingen planer for hagen siden den vil bli en byggeplass hele sommeren.....

Ellers er jeg også hektet på Instagram og har miniblogget der siden juli (! ) og du finner meg på #houseofse.  Her vises det både interiør, håndarbeid og familieliv - og er nok grunnen til at jeg vurderer å sparke i gang bloggen igjen! I løpet av 2012 er jeg også blitt en del av en syklubb som heter Sysnellene og her syr vi klær til oss selv! Siden jeg i år skal begrense innkjøp vil utfordringen være å sy av stoffene jeg har eller sy om gamle klær. Har allerede hatt en gjennomgang av klesskapet og det er absolutt muligheter for å få en ny garderobe!
Siden jeg er så opptatt av håndarbeid har jeg også opprettet en Facebookside, House of S & E. Her legger jeg ut tips om strikking og hekling som inspirerer meg og som jeg muligens har planer om å gjennomføre!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.