mandag 7. september 2009

Status: Hage, hus og hytte


Ja, slik så blomsterbedet på hytta ut, men det var før barna kom og vi fortsatt kunne holde på hele helgen å luke ugress, trimme trær og bærbusker og ikke minst slå gresset. Før hadde vi bare vanlig gressklipper, men for noen år siden investerte vi i en sitteklipper. Så fra å bruke hele fredag kveld til + lørdag formiddag for å slå gresset er vi nå nede i et par timer! Fantastisk! Vi har over 4 mål gressplen på hytta!
Nå ser ikke blomsterbedet slik ut, men målet er å komme hit igjen. Hvordan rekker man å ha hage både hjemme og på hytta?
Jeg tror forresten vi har områdets (kanskje byens) lengste solsikke. De 2 små plantene Lille Mann kom hjem med fra barnehagen har nå brukt somrene på å vokse og vokse og den lengste måler nå 3,70 m. Ellers begynner det å bli veldig høst i hagen. Siden vi har feiret bursdag både på lørsdag og søndag ble det ingen tid til å ordne her, men vi får håpe på litt godt vær til helgen også....
Inne er muren snart tørket - mureren har rettet en god del så på de tykkeste områdene har det tatt veldig lang tid. Lærte noe nytt og det var at muren måtte tørke sakte og pent ellers ville den kunne sprekke - og det blir jo ikke pent. Vi (les: min mann har alene løftet og slept inn den største delen på over 120 kg) har nå fått selve peisen inn, men den er ikke montert. På gulvet skal vi ha en stålplate da gulvet ikke var veldig pent under den gamle peisen og nytt gulv er ikke aktuelt nå - selv om jeg fikk veldig lyst på nytt etter å ha lest på en annen blogg her at de også byttet gulv.......sukk.
Det begynner å bli kaldt på kvelden og tidlig på morgenen så nå vil vi gjerne ovnen på plass.
Ute har vi nå bare litt på mønet av endeveggen igjen å male, altanen i 2.etg og veranda med gjerde igjen. Så kanskje vi klarer å hake av på de fleste prosjektene i år!
Etter forrige innlegg har jeg laget en ny blogg - Family Living S & E. Føltes ikke helt riktig å blande familieliv inn i denne bloggen.... siden den i utgangspunktet skulle handle om oppussing og interiør - litt hage :-)
Ha en fortsatt fin kveld!

1 kommentar:

  1. God formiddag!
    Tusen takk for koselig kommentar! Jeg kommer ikke til å slutte blogge, til det er det altfor lystbetont! Jeg kommer nok til å flytte over til Blogspot snart.
    For en fatastisk hage på hytta! Skjønner godt at det er ganske uoverkommerlig å ha både den og hagen hjemme ship shape samtidig med at en har barn. Hagen her hjemme hos oss er et ganske bedrøvelig syn nå. Jeg er mest motivert for hagearbeid om våren, og på sensommeren dabber det betraktelig av.
    Ha en glad dag! Klem fra Kaspara

    SvarSlett

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.