onsdag 21. april 2010

Etterlengtet Magnolia


Foto: Easyart.com (siden min bare har knopper enda....)

Planen for gårdagen var å rydde i 2.etg for endelig å få orden der oppe, men en reklamefolder fra Plantasjen endret ALT. Det ble fort fort middag/mat og Lille My ble levert på trening mens vi andre dro til Plantasjen for å handle et etterlengtet Magnolia tre. Vi er veldig interessert i hage og har lenge ønsket oss et Magnoliatre, men på hytta vil det ikke klare seg så det måtte bli her hjemme. Ukens plante på Plantasjen er Magnolia og vi tok med oss hjem en Magnolia soulangiana, selvsagt pga fargen. Herdigheten er bare H 2-3 så hvis vi får like kald vinter som vi hadde i år spørs det om den overlever. Men hvis det ikke går så er det bare 199,-
Men hvor skal vi plassere skjønnheten???? Til så lenge står den i en potte fra Kremmerhuset (fjorårets)


Foto: House of S & E
Ellers fikk vi startet hageryddingen på søndag. Epletreet er beskjært til stammen, alle stauder som ikke ble klippet ned før vinteren er nå klare. Vi har klippet og gravd opp gamle villroser og annet som ikke får bli med inn i den nye vårsesongen.
Blåveisen er kommet og de små blå "klokkene" som ikke er blåklokker er her. Et sikkert vårtegn, men ugress når mai kommer. Solsikker er sådd for ca 14 dager siden og de blitt kjempestore. Mårbacka pelargoniene mine (2 stk) har overlevd vinterdvalen, ser veldig pjuskete ut i forhold til andre eksemplarer jeg har sett på andre blogger - men de lever!

Da sykkelsesongen startet, syklet jeg med barna til Plantasjen og planen var å bare kjøpe is. Jeg klarte å bruke nesten 1000 kroner utenom isen..... Utrolig hva man kan klare å få med på sykkelen, hør bare her: Liten grå sammenleggbar krakk, 2 keramikkkuler med rosemønster (kanskje ikke helt det jeg hadde tenkt meg...), diverse zink ting, 1 Pelargonia Zonale, 2 avleggere (ukjent type, men barna ville absolutt ha en hver...) og diverse frøposer bl.a erteblomster og solsikke.


Foto: House of S & E
Var jo på Plantasjen igår og da kjøpte jeg meg også et nytt og flott oliventre. Har vannet og vannet etter rådene Minmill fikk og det ser veldig flott ut nå. Har luftet det så vidt på verandaen før regnet kom :-) I tillegg måtte jeg ta med meg 2 Tusenfryd - et "must" for at det skal bli vår og sommer. De står nå i flotte zinkpotter fra IKEA på spisebordet mens vi venter på at nattefrosten skal bli borte.

Foto: House of S & E


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.