søndag 23. oktober 2011

Gamle kakeformer og bestikk

Noen ganger lurer jeg virkelig hva jeg skal med enda en gammel kakeform og mere bestikk, men når jeg finner gamle sandkakeformer og disse runde aluminiumsformene som kan brukes til formkaker, cabaret og andre forhistoriske retter så er det glemt.... De runde aluminiumsformene begynner jeg faktisk å ha en ganske stooor samling av nå, fra de helt små til gankse så store.

Det hele begynte egentlig med gamle brødformer i aluminium - de er så gode å lage brød i også bruker min mor å lage karamellpudding i disse. Hun har kun 2 stk og ville ikke dele med meg.... Nå er det slik at vi er ikke akkurat naboer og det er ikke bare å låne (!)

På et av mange loppemarked fant jeg ingen fine brødfomer, men på bordet lå det en flott rund form - egentlig liker jeg at ting skal ha en praktisk funksjon og det har jo egentlig disse, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri lager formkaker eller andre puddinger så her i huset er de egentlig en samleting.
I løpet av årene har samlingen utvidet seg til målebeger i aluminium eller stål og de siste har også gammelt bestikk blitt med hjem. Gjerne de med hvitt skaft som jeg egentlig ikke vet helt hva jeg skal bruke til...., men tar også med slike som disse som er mer hverdagsaktige.
På et av fjorårets loppemarked fant jeg en helt bakk med sandkakeformer og de er helt fantastiske. Jeg leter også etter gamle Madeleine former, men de jeg har sett så langt er i veldig dårlig forfatning så har klart å holde meg i skinnet.
På dagens loppemarked ble det kun en gammel settekasse, 3 små krystallvaser (funnet og plukket ut av Lille Mann!) og en helt ordinær bilpute. Ikke like spennende å komme en time før det stenger siste dag....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.