torsdag 6. august 2009

Oppussingsuke med litt kos og moro
Foto: HandölDenne uken har det vært hektisk aktivitet på oppussingsfronten.

Mandag: Lekehuset har endelig fått stige og barna leker heldigvis fornøyd selv om de ikke har fått trekk på madrassen, nye puter eller matchende gardiner.....


Tirsdag: Ble ferdig med å kakke ned den gamle murpussen av tegelsteinspipa/støttemur. Mor tok med de håpefulle på kino - Istid 3 slik at far kunne bli ferdig. Filmen var utrolig bra! Etterpå var det ingen som orket å lage middag så da spiste vi pizza på Peppes - ingen høydare, men det veide opp at vi slapp å lage maten og rydde etterpå :-)


Onsdag: Endelig oppholdsvær etter mange dager med regn - og da ble det Tusenfryd! Mor kommenterte at det var dyrt å betale 330 kroner for å se på de andre kjøre karuseller, men jeg fikk da luftet meg både i den gammeldage karusellen og i Dragen. De andre prøvde de andre karusellene så alle var egentlig veldig fornøyde. Mye venting i kø, men slik er det. Lille Mann sovnet til slutt helt utslitt i bilen, mens han ventet på at Lille My og mamma skulle komme tilbake etter bilkjøring for å få førerkort. Det var litt overskyet da dro, men det ble jo en knallfin dag med masse sol og varme.... Så da vi kom hjem hev jeg meg rundt og malte grunning på det siste panelet (utbygget) som ble satt opp i helgen. Utrolig hvor lyst det blir bare ved å grunne det nyoppsatte panelet.


Torsdag: Idag har vi hentet peisovnen vår. Min mann har ligget hele natten og lurt på hvordan vi 2 skulle klare å laste opp over 320 kg og ikke minst få det av hengeren.... Men sklia han laget fungerte, jeg var bare med som støtte heldigvis. Det hele kom i 4 kolli og vi ble veldig glade da vi oppdaget at Olivin steinen som veier 120kg var oppdelt og ikke i et helt stykke. De har ikke solgt så mange av de her i område for han som hjalp oss med betsillingen var ikke klar over det. Fikk selvsagt med sort piperør og vi hadde bestilt grått så måtte inn å få byttet dette....


Var en rask tur innom Fretex og fikk litt småtteri til lekehuset, 2 små hyller. De har jeg malt med grunning og imorgen hvis forsatt fint vær satser vi på å male.
Endelig kom oppussingånden over meg og fikk også pusset ned minikommoden og den lave skjenken til alle naboenes fortvilelse. Kunne endelig stå ute og holde på - orker ikke å stå inne med alt det støvet. Hvordan orket jeg å pusse ned med hånd før??? Elektrisk sliper er tingen! Så mor er nå offisielt medlem av Mikke Mus klubben - øreklokker ser ikke helt normalt ut!

Dagens egentlige mål var å begynne å male panelet, men etter å ha studert og tenkt nøye over det i de tidlige morgen timer - venter jeg tålmodig på at mureren skal komme og å mure over teglsteinsmuren - og ikke minst pusse den. Det holder med plasttelt i stua og støv over alt.
Lekkert? Ikke pent, men veldig praktisk!Tester ut min nye signatur....litt liten kanskje....


7 kommentarer:

 1. Du har da jammen fått gjort litt denne uken;)
  Kanskje en størrelse større på signaturen;)
  Veldig fin;)
  Natta

  SvarSlett
 2. Så flinke dere er.. blir helt helt sliten av å bare lese det jeg! Stå på videre..
  Ha en fin helg..
  klem

  SvarSlett
 3. OJ - her er det iallefall ingen som ligger på latsiden! Jeg er imopnert!
  Måtte le litt av mannen som lå våken om natten og funderte på peisen.. hihi.. akkurat slik er min også :-)

  Koselig at du er med i trekningen, tusen takk for så fin hilsen:)

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 4. ..Ser at dere også står midt oppe i et stooort prosjekt og det er en lettelse å se at det ikke bare er oss puh!! Felles skjebne, felles trøst..Men moro er det når det begynner å gå mot slutten i hvetfall..
  Vi har vurdert å bytte ut vår gamle Trollaovn i jern fra 70-tallet men har bestemt at vi beholder den inntil videre. Den er egentlig ganske kul selv om den er stor og klumpete..
  Så får vi se hvor lenge vi klarer å motstå fristelsen til å kjøpe en ny ;) Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. skikkelig driftig du! Lekker peis dere har fått da. Lykke til med innredning av lekehuset.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Heisan!
  Takk for hilsen på bloggen! Fatet med olivenmuffins på er kjøpt i Tønsberg og er merket Rice. Ser du bor på Østlandet, så det er kanskje ikke så langt unna. Husker ikke hva butikken het, men den ligger som nabo til Mc Donalds i byen.
  Så spennende å sette huset tilbake til 1920-tallsstil! Må beundre folk som bretter opp ermene og gjør det! Litt av et arbeid kan jeg levende forestille meg, men etterpå kan man nyte det hele i åresvis!
  Scrollet litt nedover siden her, og så du var på jakt etter rustne store bokstaver. Søsteren min som driver Nr.9 i Sandefjord har hatt de inne lenge.Tror hun har flere igjen, har hatt alle bokstaver. Mener å huske at de koster ca. 250 kr. stykket.
  Ha en fin dag! Hilsen Kaspara

  SvarSlett
 7. Heisann! Det var jammen ingen dum ide å legge dem ut i shoppen! Jeg må bare ta meg en liten handlerunde etter anheng og låser først ! Men de kommer nok - garantert!

  Klem

  SvarSlett

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.