onsdag 8. april 2009

Huset vårt - del 1

Vi kjøpte huset høsten 2007 - like før nedgangstidene begynte! Vi så kun på beliggenhet og potensialet for huset. Det er et hus fra 1920-tallet over to etasjer med full kjeller som ikke er innredet. I tillegg var det forholdsvis nyoppusset - dog ikke helt etter denne husfruens smak :-). Vi hadde sett på flere hus i området, men noen var for mye oppussingsprosjekt for en familie med 2 små barn og ingen nær familie i nærheten. Vi overtok huset i desember 2007 og flyttet inn før jul. Alle var fornøyde og litt sliten, men vi ryddet stua etter beste evne og fikk juletre og julepynt på plass. Lille julaften rakk mor å bake pepperkaker med barna. Så kom endelig julaften og tradisjonen tro så vi på NRK for å tiden til å gå frem til selveste Julenissen skulle komme. Da er det viktig å med seg Donald Duck og vennene hans, Tre nøtter til Askepott og deretter Reisen til julestjernen som alltid er midt i julegrøten (!). Like før julegrøten skulle spises skrek svigermor til: Det drypper fra taket i gangen og etter det ble alt litt forsinket da det viste seg at vannet rant i strie strømmer fra badet i 2.etg. Etter at forsikringsselskapet og rørlegger var bestilt, kunne vi endelig lage ferdig julemiddagen. Litt små sjokkerte / oppskaket spiste vi ribbe m/tilbehør. Og etter det så kom endelig selveste Julenissen og dette året kom han direkte fra Finnmark!
Alle de planene vi hadde da vi flyttet inn ble lagt litt på is, da vi ikke visste om vi måtte bruke alle pengene våre på nytt bad..... Heldigvis var det ikke så stort skadeomfang, men badet må nok taes litt før enn vi hadde beregnet.
På nyåret (2008) begynte vi friskt å rive brystningspanel i spisestuen (det fantes også i dagligstuen...), men så stagnerte det hele litt. Mor byttet jobb også kom våren og da var det 1000 prosjekter ute. Hva hadde vi hagen vår?? - var det noe spennende planter og hva fantes i bedene våre? Det var vel ikke de mest spennende bedene - det gamle mor hadde var mye flottere (Uten å skryte så var det valfartssted for hele nabolaget!) Noen trær ble saget ned, andre fjernet da de var helt råtne og vi kan takke høyere makter at vi ikke fikk de fallende innover i stua! I juni kom det bestilte lekehuset (bestilt i januar fra lokal videregående skole) som vi isolerte og la panel som ble malt i fargen Chi - også bygde vi hems! Så om noen år vil mor og far krangle om hvem som skal ha denne hulen... Far skal ha det til TV/hobbyrom, mor skal ha det til systue (!).
Vi fikk begynt med å male huset utvendig i fargen Labrador, men kom bare 2 i mål med 1,5 vegg... Vi skulle bruke hele ferien til å male, men det regnet og regnet så det ble ikke så mye utvendig maling. I tillegg fant vi mange råtne bord som vi måtte bytte og vinduskarmene ytvendig var ikek mye å samle på.... Mor klarte å male 2 vegger med panel innvendig - 1 i spisestuen og 1 i dagligstuen, i fargen Lys Antikk. Og det ble lys! Selv ved å bare male 2 vegger føltes det ut som om stua ble dobbel så stor :-). Så kom høsten og det skjedde det ikke så mye, men vi så og så og vurderte og vurderte hva vi skulle gjøre. Vi tok avgjørelsen på å legge videre panel på de andre veggene i stuene - og endelig fikk vi bestilt panel. Det måtte selvsagt spesial bestilles da dette panelet hadde selvsagt gått ut av produksjon og var ikke standard mål lenger.... Panelet kom (det ble laget i Sverige) og endelig hentet, men så skal jo dette ligge litt før man kan begynne....
Vi feiret en ny julaften uten dramatikk denne gangen og på nyåret begynte endelig min kjære og sette det opp :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til House of S & E

Jeg håper du vil bli inspirert og kanskje få noen tips av meg på veien mot vårt "nye" hus og hage.

I hope S & E can inspire you and maybe you will get som ideaes along our way to a "new" house and garden.